Обирът на инкасото разкрит заради красавица, още търсят Турчина

0

Крупният обир на близо 5,3 млн. лева от инкасото на паркинга на Ринг мол при Околовръстното шосе на София е разкрит заради афера с красавица, гадже на единия от бандата, пише „Телеграф“. По делото има таен свидетел, който е дал показания срещу групата.

Според запознати става въпрос за мъж, също част от бандата, който хванал един от членовете й на калъп с приятелката му и взел решение да изпее всичко.

В четвъртък Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Колин Колев-Коко, единствения задържан за участие в грабежа на инкасото на 15 ноември миналата година. Другият обвиняем – Михаил Павлов-Мишо Коня вече лежи в затвора за обир на банкомат, извършен през 2015 г., а третият – Иван Ценков-Турчина е обявен за издирване. Търсят се и още двама замесени, но те все още са неизвестни. Обвинението срещу тях е за участие в организирана престъпна група и за въоръжен грабеж в особено големи размери.

В съдебната зала именно стана ясно, че е бил разпитан таен свидетел, който е разказал как точно е станал обирът. Видеотехническа експертиза е установила, че извършителите са използвали два автомобила с украинска регистрация. Колите са крадени дни по-рано.

Нападателите насочили оръжия към инкасо автомобила – пистолети и автомати. Заплашили гардовете с думите „Излизайте на земята!“. Принудили човека, който е трябвало да постави касетите в банкоматите на няколко банки в мола, да им предаде касетите, и му сложили белезници. На шофьора на инкасо буса е нанесен удар с приклад. Малко по-късно в близост до Околовръстното шосе в гориста местност в квартал „Кръстова вада“ са открити два опожарени автомобила, чиито марка и модел съответстват на превозните средства на извършителите на обира.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.