„Нотариуса“ е изнудвал и семейство Арабаджиеви

0

“В доклада, който ген. Атанас Атанасов е получил, се описва как функционира групата около “Нотариуса”. Има имена на хора, които са посещавали клуба на Божанов – „SS“. Споменават се и семейство Арабаджиеви, като жертви на групата около Мартин Божанов”. Това заяви Никола Минчев, депутат от ПП-ДБ и председател на временната комисия, която се занимава с дейността на групата около “Нотариуса”, съобщи Нова телевизия.

В него се споменава за рекет срещу семейството на Ветко и Маринела Арабаджиеви и сина им Вълчо, които е трябвало да платят над 1 млн. лв., за да отпаднат проблемите им със съдебните дела и арестите.

„Нотариуса“ успешно е изнудил за 1 млн. евро пък бизнесмена, който се занимава със селскостопанска техника Румен Лазаров, твърди още докладът, разказаха народни представители. Освен това Божанов успешно участвал в набедяването на настоящия съпруг на бившата си жена Адриана – Евгени Симеонов. През 2017 г. срещу мъжа, известен с прозвището Генчо Люлинския започна дело за престъпна група за поръчкови отвличания.

Този доклад, който Атанас Атанасов е получил, съм изпратил на всички членове на комисията. В него се описва как функционира групата около “Нотариуса”, има списък с имена, които са посещавали клуба „SS“. Моето желание е да получим тези имена по институционален ред и те да изскочат по време на работата на комисията, както се случи вчера с името на Емил Писков, което беше споменато от страна на Антикорупционния фонд”, обясни Минчев.

Той коментира, че имената в доклада са около 10. “Описани са конкретни казуси, като например тези на Ивайла Бакалова и на семейство Арабаджиеви, които са били жертви на дейността на групата около Мартин Божанов”, поясни Минчев. Той бе категоричен, че всеки, който има връзка със случая, ще бъде разпитан.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.