Нейсе: Прокуратурата се размърда, търси виновници за труповете в Царево

0

Има достатъчно данни за престъпление и екип от следователи разследва причините за смъртта на четирите жертви на потопа в Царево“, каза днес пред Би Ти Ви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Екип от следователи е направил оглед на моста, след падането на който загинаха трима души. Използвана е специализирана техника и дрон. На база на събраните данни ще бъде изготвена техническа експертиза. Ще се уточнява и кога е последния ремонт на моста в Царево.

„Ще бъде специален предмет на разследването дали съоръжението е изградено и поддържано в съответствие със строително-техническите изисквания. Отново казвам, експертизата и събирането на всички относими към предмета на доказване доказателства ще отговорят на въпроса компрометиран ли е, в каква степен, откога и по какъв начин“, уточни окръжният прокурор на Бургас.

Разследващите са разпитали и очевидци на събитията. „Ще положим всички усилия, за да проведем обективно разследване, което дължим на паметта на загиналите хора и на възможността в бъдеще да предотвратим подобни инциденти“, уточни Георги Чинев.

Днес премиерът Николай Денков нареди да бъде сформирана междуведомствена комисия, която да огледа щетите от водното бедствие по Южното Черноморие и в 14-дневен срок ще представи доклад за това какви са основните причини за наводненията и как биха могли да бъдат предотвратени в бъдеще. Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков пък нареди проверка на всички мостове.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.