НЕДОПУСТИМО! Пияният шофьор, който участва в гонка с полицията в Пловдив, карал с над 170 км/ч

0

Пияният шофьор, който беше задържан вчера след гонка с полицията в Пловдив, остава в ареста за 72 часа. Имало е моменти, в които е шофирал с над 170 км/ч, съобщиха от полицията в града под тепетата.

Повдигнато му е обвинение за възпрепятстване на полицейските органи, за което се предвижда наказание от 500 до 3000 лева глоба и лишаване от свобода до 3 години, предава БНТ.

Мъжът беше задържан миналата нощ след преследване с полицията, след като отказал да спре на стоппалка. Последвала гонка, при която мъжът пропадна с управлявания от него автомобил в изкоп на строеж.

Арестуваният има шофьорска книжка от 40 години, като за целия си стаж като шофьор има наложени две глоби – за управление без колан и превишена скорост, които той е заплатил своевременно.

„Очакваме химическата експертиза на кръвта. Ако се потвърдят показанията на техническото средство, евентуално ще бъде повдигнато и второ обвинение за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. Случаят е много показателен за това как едно дръзко поведение, съчетано с незачитане на законите на страната, може да доведе до пътен инцидент. За щастие, този инцидент приключи с двама леко ранени и един задържан. Просто са имали късмет, защото с механизма на такова произшествие последиците можеха да бъдат и фатални“, заяви началникът на „Пътна полиция“ Пловдив Йордан Милушев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.