Натрошени стъкла и нарязани ръце: Шофьор заплаши жената на баскетболен национал с убийство, засякла го на пътя

0

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на 48-годишен мъж, който нападна и се закани с убийство на съпругата на капитана на националния отбор по баскетбол в инвалидни колички Николай Ваклинов – Николета.

Около 18.30 часа в събота Николета Ваклинова шофирала личния си автомобил „Дачия“ по столичния бул. „Акад. Иван Ев. Гешов“. При опит за престрояване жената засича друга кола, чийто шофьор я принуждава да спре.

„Човекът слезе от колата и тръгна агресивно към мен, заплашвайки, че ще ме убие. В този момент осъзнах, че вероятно не съм го видяла заради метеорологичните условия и съм го засякла. Свалих си малко стъклото, започнах да му се извинявам, но той ми счупи прозореца и страничното огледало. Стъклата се пръснаха, нарязаха ми ръцете и лицето. Той се качи на колата и си тръгна. Много се уплаших“, разказа Ваклинова.

Според районната прокуратура обвиняемият И.Ш. се заканил с убийство на Ваклинова, като й казал: „ще ми избиеш семейството, ти нормална ли си, ще те убия“, след което нанесъл удари с ръце и счупил предното ляво стъкло на лявата врата и предното ляво странично огледало на дачията.

Съпругът на Николета – Николай Ваклинов, е възмутен, че никой не е спрял да помогне на съпругата му.

Още на следващия ден агресивният шофьор е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, а предвиденото наказание в закона за повдигнатото му обвинение е „лишаване от свобода“ до 6 години.

И.Ш. ще остане в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването по случая продължава.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.