Настояват за постоянен арест за идиота, осквернил гроба на патриарха

0

Софийската районна прокуратура ще поиска постоянен арест за 37-годишния мъж, осквернил гроба на Патриарх Неофит.

Според обвинението на 15 април след 23:30 ч. пред катедралния храм „Света Неделя” мъжът хванал дървения кръст, поставен на гроба на покойника, и започнал агресивно да го разклаща. След това го извадил и захвърлил.

От Прокуратурата съобщиха още, че мъжът води скитнически начин на живот. Търсят се негови роднини, за да се установи страда ли от психично заболяване. Ако се окаже невменяем, от държавното обвинение ще поискат принудителното му настаняване за лечение.

Вече е възложена експертиза за психичното му състояние, тъй като към момента няма писмени доказателства в какво здраве е. От обвинението съобщиха, че ако се установи, че мъжът е невменяем, каквито предположения има, то той ще бъде предложен за принудително лечение.

Гробът на патриарха беше поруган в 23.37 часа в понеделник. Счупени бяха кръста и мраморната рамка. Извършителят бе установен по записа на охранителните камери на църквата и заловен на втория ден от извършеното престъпление. Мъжът е на 37 години, до момента неизвестен на полицията. Бил и задържан в района на НДК. Не се е съпротивлявал, но и не е обяснил причините за стореното.

Снощи разкрихме самоличността на лицето, извършило грозното деяние. В същия ден млада терапевтка си пусна клипче в социалните мрежи как танцува с бездомник под звуците на латинска музика. Едва снощи тя е разпознала мъжа.

„Не знаех, че танцувам с човекът, който поруга гроба на Неофит. Не гледам новини и телевизия, едва сега разбрах“, обясни специалистката по семейни констелации Александра К. Междувременно хора, живущи в центъра на София са категорични, че са виждали въпросният мъж неведнъж в районна на НДК и Попа. Често спял по пейки и дишал лепило.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.