„НАРОДЪТ ЩЕ ПЛАЩА“: Протестът на миньори и енергетици се засилва с нови блокади

0

Енергетиците и миньорите от Перник и Кюстендил продължават протестите с блокади на основни пътни артерии. Продължават протестите на миньори и енергетици от област Перник и Кюстендил, след като вчера правителството прие Плана за справедлив преход.

Работниците от топлофикацията и мините в Перник се събират в 12.00 часа пред автогарата в града. Очаква се да бъде отново блокиран главният път за Радомир.

В 11.45 часа енергетиците от ТЕЦ „Бобов дол“ се събират пред централата и в 12 часа ще блокират за втори пореден ден пътен възел „Бинека“.

Работниците продължават да отстояват своите искания и се надяват на преговори. Енергетиците посочват, че протестът им не засяга само конкретни работни места, а запазването на стабилността на целия енергиен сектор.

„Обещават ни до 2038 година да работим. Обещават ни до 36 заплати. В териториалните планове имаше много грандомански проекти. Вчера, когато ги приемаха, дори не знаехме какво точно има.

СТИГА ТОЛКОВА ОБЕЩАНИЯ!

СПРЕТЕ ПОПУЛИЗМА!

До превръщането ни във вносител на електроенергия има само една стъпка и тя е ние да направим крачка назад и да се примирим.

НЯМА ДА СЕ ПРИМИРИМ!

НЯМА ДА НАПРАВИМ КРАЧКА НАЗАД!

Спрете убийството на българската енергетика!

Цената ще я плати целият български народ. Няма да се предадем, вашите планове няма да минат!”, заявиха участващите в протеста преди неговото начало.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.