Народът откачи! Мъж стреля по 11-годишния си син, вижте как се оправда

0

Баща стреля с пистолет по 11-годишния си син в Монтанско. Шокиращата история се е разиграла миналата вечер в двора на имота на 46-годишен мъж в село Долна бела речка. 11-годишното момче се изплашило и побягнало да се скрие при съседите. Униформените открили пред вратата на къщата 14 гилзи.

Мъжът е бил задържан в полицията за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК.

„Не ми е добре. Питайте полицаите що го правят това, не аз. Що съм бил стрелял, ми викам, т’ва си е моя двор. Това е газов пистолет, стрелям с халосни патрони“, коментира бащата пред БНТ, но отказа да застане пред камера.

Детето не е пострадало. Съседите увериха, че момчето често си играе с техните внуци, затова потърсило убежище при тях. „Помоли ме оня ден моите внучета да играят с неговите, цял ден си играят тука, но снощи какво е станало, не знам. Детето дойде изплашено, отначало не можа да ни обясни, после като се успокои, вика: „Тати стреля по мен“. Говорих с майка му, след малко дойде полицията, прибраха си детето и това беше“, обясни съседът Диан Костов.

Инцидентът е станал около 18.30 часа в село Долна Бела речка, което този уикенд празнува събора си, допълва местният сайт „Булнюз“. В полицията бил получен сигнал, че мъж буйства и стреля по детето си с пистолет. Към мястото незабавно тръгнал екип униформени. Когато отишли на адреса, 46-годишният мъж доброволно им предал газ-сигнален пистолет с пълнител, с неустановена марка и модел.

В съседната къща полицаите открили уплашено 11-годишно момче. То разказало, че малко по-рано баща му започнал да крещи и да стреля с пистолета си по него.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.