Наркоманът Хънтър Байдън на съд за данъчни измами

0

Хънтър Байдън, синът на президента на САЩ, ще се яви днес за първи път в съда в Лос Анджелис по обвинение в данъчни измами – неловка ситуация за баща му Джо, който се готви за нов двубой с Доналд Тръмп за Белия дом, предаде Франс прес.

Бизнесмен, мошеник и наркоман, сега занимаващ се с изобразително изкуство, Хънтър Байдън се превърна в боксова круша за републиканската опозиция, която използва юридическите му проблеми, за да обвини – засега без доказателства – цялото семейство в корупция.

Консерваторите започнаха процедура по импийчмънт срещу Джо Байдън заради предполагаемата му роля в спорните бизнес сделки на сина му в Украйна и Китай.

Републиканците се опитват да го санкционират заради това, че миналия месец отказа да даде показания за миналото си на бизнесмен на изслушване при закрити врата в комисията и заяви ще говори само ако изслушването е открито за обществеността.

Срещу 53-годишния син на президента са повдигнати девет обвинения. Той е заподозрян, че е „похарчил милиони долари за екстравагантен начин на живот, вместо да плаща данъците си“, се казва в обвинителния акт. В него се споменават още употреба на наркотици, плащания за услугите на проститутки, луксозни коли и дрехи.

Твърди се, че Хънтър Байдън не е платил 1,4 милиона долара дължими данъци за данъчния период от 2016 г. до 2019 г.

Синът на президента е заплашен от до 17 години затвор по това дело.

Той е обвинен и по друго дело в щата Делауеър (Източен), за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Следователно потенциално може да бъде осъден два пъти през 2024 г., докато баща му се стреми да бъде преизбран в Белия дом.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.