Наркобосът Стефан Бонев – Сако остава в килия за Великден

0

Наркобосът Стефан Бонев – Сако се размина със свободата за Великден. 61-годишният бандит влезе зад решетките миналата година. Тогава приключиха две от делата срещу него. И по двете беше обвинен като ръководител на престъпна група за разпространение на дрога.

Веднъж го арестуваха през 2010 г., а след това и през 2012-а. Сако беше клиент на специализираното правосъдие, но окончателно наказанията му се забавиха с над 10 г. В крайна сметка влезе в затвора за 4 г., като повече от половината от това време беше излежал в предварителния арест. По едно от делата се е признал за виновен.

Той е един от малкото лидери на големи банди за дрога, които влязоха в затвора. Митьо Очите лежа 5 г., а Златко Баретата беше осъден, но се оказа, че е изтърпял наказанието си под домашен арест.

Сега той е на лек режим в общежитието в Кремиковци. Остават му 10 месеца, но две седмици преди Великден, в края на април, е пуснал молба до съда, за да го освободят предсрочно от затвора.

Добро поведение, липса на наказания, труд зад решетките са само част от мотивите му, за да помоли за по-кратък престой. Сако трябвало да се грижи и за непълнолетната си дъщеря. Осъзнал грешката си от миналото и обещал да не върши отново престъпления.

Съдът обаче е отхвърлил молбата му, въпреки положителните му характеристики като лишение от свобода.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.