Наркобосът Будимир Куйович излезе от затвора след 16-годишна присъда

0

Наркотрафикантът Будимир Куйович е излязъл от затвора. Причината – изтърпял 16-годишната си присъда. Той бе искал и предсрочно освобождаване, но съдът му отказа.

Куйович е стопил част от присъдата си чрез работа в затвора. Там 2 дни труд се броят за 3 излежани. Докато изтърпяваше присъдата си, Куйович се забърка в скандал, докато бе в отпуска. Той бе задържан в края на август 2019 г. на магистрала „Тракия“ да шофира с фалшива книжка, издадена в Португалия. Затова първоначално бе преместен и от лек режим трябваше да доизлежи присъдата си на строг. В последствие съдът отмени наказанието.

Куйович се прочу, след като бе арестуван на 31 декември 2007 г. и обвинен като лидер на престъпна група, която се занимава с трафик на дрога от Турция през България към ЕС. По онова време той заяви, че като бизнесмен давал пари на вътрешния министър Румен Петков и на главния секретар на МВР Валентин Петров, за да си осигури спокойствие. Тези твърдения не се доказаха. Скандалът около черногореца се разрасна и доведе до оставката на Петков като министър.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.