Най-сетне! Осъдиха циганина с чалга гаврата „Моя страна, моя България“

0

Съдът осъди циганина от Кнежа – Кристофър Галовски, по прякор Фараонана, заради чалга версията на вечния хит на Емил Димитров „Моя страна, моя България“. Той трябва да прекрати нейното изпълнения и да плати обезщетение за нанесените вреди.

Решението е на Окръжния съд в Плевен, а самото дело е инициирано от Емил Димитров-син, който е собственик на правата на емблематичната песен.

„С решението си Окръжен съд – Плевен е признал за установено, че ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров – син, изразяващо се в неразрешено използване, чрез създаване на преработка на песента „Моя страна, моя България“, изпълнена и публично разпространена чрез видеозапис под името „Моя страна, моя Германия“, като осъжда извършителя да преустанови неправомерното изпълнение и разпространение на преработката на песента“, се казва в постановлението.

Признатият за виновен също така трябва да плати сумата от 4 000 лева – обезщетение за причинените му неимуществени вреди и сумата от 1 000 лева – обезщетение за имуществени вреди.

Решението може да бъде обжалвано пред Великотърновски апелативен съд, в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.