НАГЛОСТ: Убиецът с поршето се оплака от хлебарки в килията

0

Тричленен състав на Софийския апелативен съд остави окончателно в ареста Димитър Любенов, обвинен за причиняване на смърт на френски гражданин при шофиране с висока скорост на своето порше след употреба на алкохол и наркотични вещества на Околовръстния път в София.

Тежката катастрофа стана на 25 септември, а в края на миналата година прокуратурата повдигна обвинение на двамата полицаи Любка Гечева и Георги Малински, които са се движили с патрулка зад поршето на Любенов преди катастрофата и вместо да го глобят и спрат от движение, те са го ескортирали.

Съдът се мотивира с това, че има достатъчно данни по делото, че Любенов е извършил престъплението, в което е обвинен. Освен това според магистратите вече са събрани много доказателства, които затвърждават обвинението в умишлено извършено престъпление, тъй като Любенов е съзнавал, че не е в състояние да шофира след употребата на алкохол и наркотици и е разчитал на случайност, за да не стане катастрофа. Високата скорост, с която е управлявал, показва и липсата на преценка за поведението му на пътя, мотивира се съдът.

Обвиняемият настоя да бъде пуснат, за да види семейството си. Както и пред първата инстанция, и пред САС той заяви, че не е убиец, а е станала катастрофа, при която има починал. Любенов подчерта, че е добър шофьор, плащал си е глобите и мястото му не е в ареста с всякакви убийци и престъпници.

Освен това посочи, че има семейство и бизнес, а освен това в килията имало дървеници и хлебарки.

„Стига с тия арести и задържания“, викна Любенов в съда и тропна по банката пред съда.

Магистратите обаче отказаха да го освободят и посочиха, че Любенов има множество санкции за шофиране с превишена скорост, а високата обществена опасност на извършеното от него налага извод, че при промяна на мярката му в по-лека той може да извърши ново престъпление.

Определението на Софийския апелативен съд е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.