Наглост: Крадец живя в четири апартамента в една и съща сграда

0

По-малко от месец след като излязъл от затвора, 33-годишен мъж проникнал в четири апартамента в един жилищен блок в София. Задигнал пари и бижута, но и живял около седмица в жилищата, чиито собственици са били извън страната. Арестуван е малко след като напуснал поредния разбит апартамент.

В обичаен делничен ден на необичайна гледка се натъкнали живеещите на последните етажи на жилищен блок – мъж със завидна ловкост прескачал от тераса на тераса.

„От покрива слизал на 10-ия, от 10-ия на деветия и после обратно и на 10-ия етаж в апартамента е имало хора и мъжът е видял и мисля, че го е подгонил, той се е качил на покрива и от там е изчезнал“, разказва пред БНТ Атанас Костов – отговорник за поддръжката на входа.

На другия ден открили, че един от апартаментите е разбит.

„Там е върлувал, просто отвратителна работа. През терасата счупил прозореца и там е живял не знам колко време, 2-3 дни или повече и вътре отвратителна работа, фасове гасени, изтръгнати лампи, безчинство“, коментира Атанас Костов.

Оказало се, че мъжът проникнал и живял в още три жилища в същата сграда. Ето това е блокът, където мъжът буквално е вилнял. Негова мишени са били апартаменти предимно на високите етажи.

„Извършителят е влизал в апартаментите, които не са обитаеми към настоящия момент, собствениците не са си били вкъщи, вътре е живял, използвал е отоплителни уреди, има данни, че се е хранил вътре с храната, използвал е различни методи на навлизане – чрез разбиване, с подбран ключ, дори през балконската врата, като е чупил стъклопакета. Когато е преценил, просто е отнемал вътре каквото е имало налично“, уточни Стефан Тотев – зам.-началник на Пето РУ – София.

Скоро след напускането на поредното жилище мъжът е задържан.

„Добре познат е на полицията, криминално проявен е, осъждан е, друго любопитно нещо е, че е излязъл от затвора в началото на месец февруари, буквално можем да кажем около 2 седмици преди да извърши първото престъпление от същия вид, така че бил е доста нетърпелив“, смята Стефан Тотев – зам.-началник на Пето РУ – София.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.