НАГЛОСТ! Бакшиш без книжка и с три присъди пробва да подкупи столични ченгета

0

Полицаи от столичното Първо РУ задържаха 35-годишен, опитал се да ги подкупи. Мъжът, който е карал такси с нередовни документи, има множество криминални регистрации и три осъдителни присъди.

Тази сутрин, малко след 5 часа, в района на бул. „Васил Левски“ служители на столичното Първо РУ спрели за проверка таксиметров автомобил. Той бил с включени зелени светлини, брандиран със стикери на таксиметрова компания. Водачът, 35-годишен, не представил валидно българско свидетелство за управление. Проверка установила, че той никога не е притежавал такова. Пред полицейския екип представил английско свидетелство за обучаващ се тип „L“.

За да не бъде санкциониран, водачът пуснал в джоба на светлоотразителна жилетка на полицейския служител банкноти с номинал от по 100, 50 и 20 лева. Веднага на място пристигнала дежурна оперативна група, която извършила оглед. Установено било, че подкупът е в размер на 920 лева. Мъжът е с множество криминални регистрации в полицията за незаконно упражняване на занаят, държане на акцизни стоки без бандерол, кражби и грабежи. Имал е три осъдителни присъди.

Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа, след изтичането й, с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа, съобщава БТА.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.304 от НК, работата по което продължава под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

9507 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 12 319 водачи и пътници. Съставени са 2387 фиша и 629 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 16 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 6 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 10 – с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 9 водачи, а 11 са отказали тестване.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2549 МПС и 2957 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 588 фиша и 123 АУАН. Един водач е шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Трима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.