Нация от психопати: Бременна жена ритана в корема от мъжа си

0

Жена в напреднала бременност е потърсила закрила от институциите в Бургас. Тя е подала молба за защита срещу насилника си, който и нанасял удари в областта на корема.

„За последните два дни имаме четири случая на домашно насилие. Вчера вечерта бременна жена потърси помощ от нас. Тя вече е с подадена молба за защита по Закона за защита от домашно насилие. Очакват се мерки – ограничителни, спрямо насилника.

Жената е напреднала бременност. Знаем, че тя е била физически малтретирана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в областта на корема. Прегледана е от лекари, но не са установени някакви проблеми. Тя е добре”, посочи пред Нова тв Искра Делчева, директор на Кризисен център за лица и деца, жертви на домашно насилие- Бургас.

Само за два дни, след протестите в подкрепа на 18-годишното обезобразено момиче Дебора от Стара Загора, в Бургас помощ са потърсили три жени, подложени на домашно насилие. Четвърта е подала сигнал за побой в малките часове в сряда.

48-годишна жена и баща ѝ били пребити от съпруга ѝ в присъствието на 16-годишната им дъщеря. Насилникът е задържан за 72 часа. Обвинението, което му е повдигнато е за нанасяне на лека телесна повреда на повече от едно лице в условията на домашно насилие. Ще му бъде поискана мярка „задържане под стража”.

„Колегите, отзовали се на сигнала, установили, че пострадалите са били с  видими следи от наранявания в областта на  главата. Те са заявили, че са били безпричинно бити от нападателя, който е криминално проявен. тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1.74 промила”, обясни инспектор Антоанета Тодорова от МВР- Бургас.

„През последните два месеца случаите на домашно насилие са се увеличили драстично. Почти всеки ден имаме поне по няколко жени, които търсят помощ и закрила. Насилието е и физическо, и вербално, но напоследък физическото насилие преобладава. Най-честите мотиви за насилието са ревност, употребата на алкохол и наркотици, както и стереотипно мислене от страна на партньорите”, подчерта Женя Петрова, директор на „Център за превенция на насилието и престъпността“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.