На 19 април Фараона ще чуе присъдата си за чалгата на „Моя страна, моя България“

0

До 19 април ще бъде постановен финализиращ съдебен акт по делото за попфолк версията на песента „Моя страна, моя България“. Това стана известно днес след изслушване на пледоариите на двете страни.

В днешното заседание се яви Емил Димитров – син заедно със своя адвокат Христина Георгиева, както и ответникът по делото Кристофър Галовски, изпълнител на попфолк версията на „Моя страна, моя България“. Като свидетел бе разпитана и съпругата на Емил Димитров – син.

Случаят стана популярен през август месец миналата година, когато бе разпространена версия на песента, изпълнена от Кристофър Галовски от Кнежа. Исковете по делото от страна на ищеца са четири. Първият е за неправомерно използване чрез неразрешено създаване на версия на песента.

Вторият е да се преустанови това нарушение, като съдът да забрани използването по всякакъв начин и изпълнението на песента „Моя страна, моя България“ и на неправомерната версия „Моя страна, моя Германия“.

Третата претенция е за сметка на нарушителя да се разпространи съдебното решение в медиите. Четвъртата претенция е парична – 5000 лв. за обезщетение за неимуществени вреди, нанесени на носителя на авторското право на Емил Димитров – баща, а именно на неговия син Емил Димитров, предаде БТА.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.