МВР сгащи трима бабаити, обирали жертви в София

0

В резултат на предприети професионални действия криминалисти на СДВР установиха и задържаха трима извършители на дръзки грабежи в столицата.

От Столичната дирекция на МВР съобщиха, че първият сигнал е бил подаден около 15 часа на 23 май, когато потърпевшият е обяснил, че в нощните часове в близост до Спортната палата е бил нападнат и бит от трима непознати, които му отнели часовника и дребна сума и изчезнали.

Същия ден, час по-късно, последвал и втори сигнал – жертвата обяснила, че отново, и то в същия район е бил нападнат към 5 часа сутринта, като неизвестните го заплашили с пистолет и нож, нанесли му побой и след като го привели в безпомощно състояние, грабнали наличните пари и отново избягали.

В рамките на образуваното досъдебно производство, стартирало и разследването по двата случая, което довело до успешното му разкриване.

Задържани са трима непълнолетни, на които след определена мярка за неотклонение  24 часа, им е наложен надзор на инспектор от Детска педагогическа стая. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура за по-нататъшни действия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.