Момчето, прободено на детска площадка: Няма да издържа, докато дойде линейката

0

16-годишно момиче намушка с нож свой връстник на детска площадка в Ямбол. Детето е оперирано по спешност и вече се чувства по-добре. Инцидентът се случва пред погледите на много хора в центъра на града.

„Забелязах как тази част от групичката минава през кафето и се засилва към батута. Имаха нещо, приличащо на кол с пирони. Един от нашата група забеляза и се развика. В следващия момент стана сборичкване и някой каза „намушкаха го“ и всички скочихме“, разказа пред bTV свидетелката Джени.

Анелия Караджова оказва помощ на детето в първите минути.

„Детето беше пребледняло, забелваше очи и тогава събрах смелост да отида до него. Не съм доктор, но исках да остане в съзнание. Само чух като ми каза „Няма да издържа докато дойде линейката“. Те дойдоха с цел, видях ножа, беше много голям. Помислих, че е моя син“, казва тя.

По думите на очевидци са подавани сигнали многократно, а групата, нападнала момчето, е проблемна.

„Откакто е направен батутът, децата биват притеснявани. Крещят, крият се, когато съответната група пристигне на място. Въпросното оръжие е било изваждано и предни вечери. Може би целият този спор в един момент ескалира. Дори органите казаха, че ако не се бяхме намесили, не се знае какво би се случило“, казва жена, която работи в близост до детската площадка.

Родителите настояват да има повече полиция и да бъдат взети мерки.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.