Наглост! Синът на кметицата на Марикостиново преби човек, докато е в пробация

0

Наглост и усещане за безнаказаност! Синът на кметицата на петричкото село Марикостиново пребил мъж, въпреки че е в изпитателния срок на условно осъждане по друго дело, съобщиха от Районната прокуратура в Благоевград. 

Вангел Тодоров от доста време тероризира местните хора.

Миналата събота охранителни камери са заснели нападение. Пострадалият мъж разказа пред камерата на bTV какво е преживял.

Кирил Узунов се прибирал към дома на баща си в Марикостиново, около 3:00 ч. сутринта, когато двама мъже го нападат в гръб.

Събориха ме на земята. Започнаха да ме ритат и започнаха да ме ритат и по главата“, разказа Георги Узунов.

Той разпознава нападателите си, и двамата са от селото, а единият бил синът на кмета Гергана Тодорова. Узунов твърди, че никога преди не е имал конфликт с тях.

По-рано днес от Апелативната прокуратура възложиха проверка на всички досъдебни производства, образувани срещу младежа, както и на всички преписки в районното управление на полицията.

От държавното обвинение съобщават, че са събрани доказателства за виновността на двама души за побоя от събота. 

Установено е, че около 2:55 ч. на 9 юли е нападнат мъж, като вследствие на нанесения побой на пострадалия е причинена средна телесна повреда – фрактура на главата и наранявания по лицето и тялото.

Събрани са доказателства, според които са виновни именно синът на кмета Гергана Тодорова и още едно лице от  Дрангово.

Двамата са задържани за срок до 24 часа.

Предстои Районна прокуратура – Благоевград да привлече извършителите към наказателна отговорност.

Кметският син ще бъде задържан за 72 часа. Спрямо него ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.