Методи и Даниел ще лежат за отвличане на жена

0

„Съдът одобрява споразумението между ВАС и прокуратурата и присъдата влиза в сила веднага. Мярката ви за неотклонение „задържане под стража” се отменя и от тук отивате директно в затвора.” Това бяха последните думи, които чуха от съда 48-годишният Методи Христов и 20-годишният Даниел Лилов, които отвлякоха 31-годишната Димитрина Петрова в нощта на 20 април тази година в Пловдив.

Вчера те получиха присъдите си след като сключиха споразумение с прокуратурата и процесът премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Присъдите са съответно – 4 години затвор за Методи и 3 години и половина за Даниел. Двамата мъже ще изтърпяван наказанията си при първоначален общ режим, пише TrafficNews.

Методи и Антон са осъждани и преди, но са реабилитирани и се водят с чисто съдебно минало.

От ареста им в края на април, до настоящия момент, двамата бяха задържани „под стража“, а престоят им в ареста ще бъде приспаднат от договореното наказание. Мъжете трябва да заплатят и по 82 лева разноски по делото.

Припомняме, че Методи и Даниел предварително бяха планирали и подготвили отвличането в нощта на 20 април.

Сигнал за престъплението е получен около 04:00 часа сутринта в РУ-Оряхово. В него се съобщавало, че в Пловдив е отвлечена 31-годишна жена, жителка на врачанското село Хърлец.

Според първоначалната информация на МВР-Враца след бързи оперативно-следствени действия на полицията, още същия ден е установено, че отговорен за отвличането е 47-годишен криминално проявен жител на Оряхово. Мъжът използвал принуда и заплахи, като по този начин отвел жертвата в жилището си. В последствие обаче като обвиняем е привлечен и друг мъж.

По делото е изяснено, че мъжете пристигнали в Пловдив от другия край на страната с ясно организирана и планирана цел. Димитрина трябвало да върне 2 400 лева на Методи Христов или същата да бъде прибрана отново в неговия дом. Преди пътуването, той предварително се е снабдил с нож. Мъжете планирали и как точно да стане отвличането – кой да кара моторното превозно средство, кой да отвори вратата, как да я хванат за косата и да я вкарат в колата.

От данните става ясно още, че жената имала обява, че предлага сексуални услуги в Пловдив и Лилков имал за цел да я примами, за да му покаже адреса. В край на сметка Димитрина била отвлечена и закарана в град Оряхово.

Делото премина без пострадалата да присъства в съдебната зала. Тя е била призована и на двата известни към момента телефонни номера, но единият бил изключен, а другият номер – закрит.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.