Месец след убийството на Алексей Петров: МВР си няма на идея накъде да тръгне

0

Все още няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, но се надяваме, че скоро ще има резултат, който да покаже кой и по какъв начин е поръчал и извършил това убийство. Това коментира в Елхово пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, цитиран от БТА.

Бизнесменът бе застрелян с пушка в столичния квартал „Драгалевци“, на пътя, който води към хижа „Алеко“. Сигналът за стрелбата бе получен в МВР в 12.20 ч. на 16 август. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Седмица след покушението от вътрешното ведомство очертаха водещите версии – отмъщение или дългове, издирването на извършителите и поръчителите продължава.

Две огнестрелни рани – в тялото и в главата – са причинили смъртта на 61-годишния Алексей Петров. По бизнесмена е стреляно с автоматично оръжие със специални боеприпаси – патрони с хидрошоков ефект. Това показват резултатите от съдебномедицинската експертиза.

„Днес, мисля се навършва точно един месец от убийството на Алексей Петров. Работят много активно много служители. Има много факти и обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички те следва да бъдат проверявани, каза още Стоянов.

Относно предстоящите на 29 октомври местни избори министър Стоянов заяви, че е пресилено да се говори за масови акции, а МВР ще си върши работата където и както трябва: „Ще има масови акции там, където има съответната информация за евентуално подготвени нарушения на изборното законодателство. Всички сигнали, които получим, било то оперативни, било на ниво преписки и досъдебни производства, ще бъдат отработвани успоредно с прокуратурата“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.