Мъж разстреля бившата си жена и още петима без причина в Щатите

0

Мъж, въоръжен с три пистолета, простреля смъртоносно бившата си съпруга и още петима души по време на масово нападение в малък провинциален град в американския щат Мисисипи, съобщиха от полицията.

Жертвите са убити на няколко места, включително магазин и две къщи в Аркабутла – градче с по-малко от 300 жители.

Полицията е повдигнала обвинение на 52-годишен местен мъж за убийство от първа степен и го е задържала в окръжния затвор.

Все още не е установен мотивът за нападението му.

„Смята се, че заподозреният е действал сам“, заяви губернаторът на щата Мисисипи Тейт Рийвс.

Стрелецът влязъл в магазин на бензиностанция около 11:00 ч. местно време (17:00 ч. по Гринуич) и застрелял мъж, с когото нямал очевидна връзка, съобщи шериф Брад Ланс. След това той отишъл в близка къща, където прострелял смъртоносно бившата си съпруга и според CNN ударил, но не застрелял годеника ѝ.

Според разследващите след това стрелецът е отишъл до съседен на собственото си жилище дом и е застрелял смъртоносно мъж, който може би е бил негов доведен баща, както и неназована жена, съобщава „Ню Йорк Таймс“.

След това успял да застреля още двама души – един в автомобил и един на пътя, недалеч от собствения си дом. „Последните две жертви изглежда са били строителни работници“, заяви шериф Ланс.

Полицаите забелязали заподозрения в автомобил, който отговарял на описанията на свидетелите, и успели да го задържат близо до дома му след кратко преследване с кола.

„Тук нямаме много престъпления с насилие. Това е шокиращо. Никога не съм си и помислял, че ще се сблъскаме с подобно нещо тук“, каза шериф Ланс, цитиран от БГНЕС.

Началното и средното училище в близкия Колдуотър бяха затворени по време на инцидента, който се разигра на 72 км. южно от Мемфис.

Итън Кеш, 19-годишен местен жител, разказа пред WREG-TV, че е видял заподозрения, който е държал оръжие.

Вчерашният инцидент е 73-тата масова стрелба в САЩ от началото на годината, според изследователската база данни на нестопанската организация Gun Violence Archive (GVA).

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.