Мартин Нотариуса ухо на МВР от 2005-а!

0

Мартин Божанов-Нотариуса е бил регистриран като сътрудник на МВР през 2005 г. Това съобщи във фейсбук журналистът от организацията „Антикорупционен фонд“ Николай Стайков. По думите му информацията достигнала до него по следния начин – кацнало до него едно малко птиче със сгънато листче в човката, на което пишело „Държавна тайна“.

На листчето пишело, че Нотариуса е регистриран като информатор на МВР през 2005 г. от служител на Трето РПУ в София. Същият полицай е извършвал многократно „множество нерегламентирани справки в базите данни на МВР по отношение на лица, оперативно интересни за Нотариуса, вкл. за свидетели срещу него„, пише Стайков. Това било установено при проверка преди две години, но за служителя нямало никакви последствия.

Тайна е

В понеделник от МВР излязоха с позиция, че не могат да съобщят дали Божанов е бил техен сътрудник. Причината – тази информация е държавна тайна и за издаването ѝ се предвижда наказание.

Че убитият в края на януари Божанов е бил близък на службите се твърди отдавна. Този въпрос бе задаван и от депутати, но МВР си мълчи. Наскоро бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че Божанов е бил сътрудник на Трето РПУ в столицата. Той посочи, че информацията му била 80% сигурна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.