Мародери обикалят нощем районите, засегнати от наводнението по Южното Черноморие

0

Докато хората разчистват щетите от потопа край Царево, мародери дебнат за отнесени от водата вещи и превозни средства. Вече има подадени сигнали и в полицията, съобщи БНТ.

Различни структури на МВР работят на територията на Царево след потопа. Голяма част от служителите на реда следят за евентуални мародери. Охраняват се зоните с унищожена собственост. Два екипа на жандармерията обхождат районите около Лозенец, къмпингите „Оазис“ и „Арапя“. Най-уязвими се оказват къмпингите, защото са на открити пространства, няма осветление, а вещите на хората са на пясъка .

Множество строителни материали и уреди са разпилени край къмпинг „Арапя“. Това привлича и мародерите, които нощем обикалят засегнатите райони.

„Да, чухме за такива сигнали и има такива хора и ги изгонваме“, каза Румен Радев, служител на къмпинг „Арапя“.

За това и полицията е предприела мерки. Униформени обхождат къмпингите и охраняват потопените имоти. Има и КПП-та, където проверяват преминаващите автомобили за съмнителни лица.

„В районно управление Царево е регистриран един сигнал за мародери. Открадната е надуваема лодка с три жилетки от плаж Бутамята. Имаме екипи на полицията в най-засегнатите райони точно с превантивна цел срещу мародери“, посочи Петър Янчев, началник отдел „Охранителна полиция“ – Царево.

Някои от караваните, чиито врати са избити от силата на водата, остават отключени, но хората са се примирили с това, че ще има недоброжелатели. Някои виждат в бедствието възможност за бизнес.

„Идваха да търсят потопени коли да ги изкупят за скрап. Казах, че нямам такива коли. Всеки си търси да изкара някой лев“, каза Мико Йожев.

Полицията помага и с охраната на срутените пътища и помага за регулирането на трафика през обходните маршрути.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.