МЪЛНИЯ! Телефонът на Георги засечен на местопрестъплението в нощта на нападението над Дебора

0

Събрани са свидетелски показания, според които обвиняемият за нараняванията на 18-годишната Дебора Михайлова е бил откаран до адреса на пострадалата в нощта, в която е извършено нападението. Това съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници от разследването.

Справки от Агенция „Пътна инфраструктура“ са потвърдили движението на автомобила, в който е бил Георги Николаев Георгиев, а сред доказателствата срещу задържания имало и справки от клетки на мобилен оператор, че телефонът му е засечен на местопрестъплението, именно във времето на извършването на деянието, допълват от БНТ.

По неофициална информация на бТВ има данни от камери на АПИ, че Георгиев е пътувал от родното си село до Стара Загора в същата нощ, а на кадрите се виждал шофьорът на автомобила, който е приятел на обвиняемия.

Днес заседанието на Районния съд в Стара Загора, на което се гледаше исканата по-лека мярка срещу Георги Георгиев, беше прекъснато заради авария на електропреносната мрежа, засегнала цялата централна градска част на Стара Загора, където се намира и сградата на съда.

Адвокатите на Георгиев поискаха той да бъде пуснат на свобода заради данните от ДНК и трасологичната експертиза, които по думите им показвали категорично, че Георгиев не е причинил порезните рани на ученичката Дебора Михайова, заради които ѝ бяха направени 400 шева.

Защитниците Валентин Димитров и Петко Кънев обявиха, че в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“, а намерената на местопроизшествието стъпка от обувка не била негова – нито по вид, нито по размер“. Адвокатите смятат, че „прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единствено обвинителната теза“.

Новите данни от свидетелските показания обаче противоречат на тезата на защитата, че не той е извършител на нападението над младата жена.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.