МЪЛНИЯ: Китарист на Слави и синът му оцеляха при взрив на батерия

0

Батерия на тротинетка гръмна в апартамент в София и предизвика пожар, съобщават от МВР. Инцидентът е станал при зареждане на батерията. От пост на лидера на ИТН Слави Трифонов във Фейсбук се разбра, че жилището, в което е станал инцидентът, е на китариста на „Ку-ку бенд“ Цветан Недялков.

Сигналът е подаден към 10.00 ч. в дежурната част на Столичната пожарна. Получено е било съобщение за взрив и последващ пожар в апартамент в жилищна кооперация на ул. „Козлодуй“. Незабавно към адреса са насочени два екипа огнеборци.

„Днес е голям ден. Днес е изключителен ден. Днес е изумителен ден, защото моят колега и приятел Цветан Недялков, с когото сме заедно от 30 години и неговият син Мартин, имаха най-големия късмет на света. Те оцеляха след взрив на литиево-йонна батерия. Цецо купува тротинетка на сина си, включва я да се зарежда в хола, синът му излиза, той влиза в банята и 10 минути по-късно тротинетката избухва като бомба“, пише в поста си във Фейсбук Слави Трифонов.

Според разказа на Трифонов, взривът избива прозорците и подпалва апартамента. „Но, благодарение на късмета, на Бог, или на който там пише какво да се случи на всеки един от нас, моят колега и приятел и велик китарист Цветан Недялков и синът му са живи и здрави. Ако им се беше случило нещо, направо не знам какво щях да направя“, пише лидерът на ИТН и добавя:

„Пиша тези редове, за да ви отправя сигнал за внимание, когато купувате такива устройства. Явно технологиите са напреднали, но не достатъчно, за да могат да ни предпазят от такива инциденти. Инциденти, които могат да станат трагедии. Така че – внимавайте! Между другото, изгоряха и три китари и това е първият случай, в който съм щастлив, че изгоряха китари. А Цецо е жив и здрав!“

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.