Малката лъжлива булка: 1000 лева глоба за 24-годишна ломчанка – взела си съпруг от Индия, въпреки че е омъжена за българин

0

Районният съд в Лом осъди на глоба от хиляда лева 24-годишната В. П. Б., която се е омъжила за индийски граждани, въпреки че вече имала брак с българин, съобщиха от Съдебната палата в града.

През 2015 г. В. П. Б. сключила законен брак с български граждани, а през 2021 г. в Кипър се омъжила повторно за индиец, без да е анулирала първия си брак.

В съответствие със Закона за браковете в Кипър било издадено удостоверение за граждански брак и била изпратена информация в България. След получаването й срещу В. П. Б. било заведено досъдебно производство и повдигнато обвинение за многобрачие, което е престъпление против брака и семейството, и се наказва с глоба или затвор до три години. Като взел предвид чистото съдебно минало на В. П. Б., съдът в Лом я е наказал с глоба. Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд в Монтана, уточниха от Съдебната палата в Лом.

От съда заявиха за БТА, че подобна присъда скоро не е издавана, а има няколко присъди срещу родители, разрешили на децата си да се оженят преди да са навършили 18 години и да съжителстват, малолетни или непълнолетни, в противоречие със закона.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.