Майката на убитата Евгения: 5000 лева ли струва животът на дъщеря ми

0

Протест за жестоко убитата и намерена в куфар Евгения (на снимката) след освобождаването на свекър ѝ се проведе пред Съдебната палата. По-рано през деня Софийският апелативен съд освободи от ареста осъдения на доживотен затвор Пламен Владимиров.

Свекърът на Евгения Владимирова, който беше съучастник на сина си Орлин в прикриването на жестокото убийство на младата жена и я изхвърли в куфар, бе пуснат на свобода под парична гаранция от 5000 лева. Мярката на Пламен Владимиров беше променена днес само 20 дни след като беше осъден на доживотен затвор.

Съдът посочва, че той има изрядно процесуално поведение, взето е предвид и тежкото му здравословно състояние, както и това, че има постоянен адрес и чисто съдебно минало. Решението е окончателно. Именно Пламен Владимиров скри трупа на Евгения в куфар и го хвърли във водоем до Перник през 2021 година и се опита да заличи доказателствата за престъплението. Според обвинението престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен начин.

Това възмути граждани и близки на младата жена, чийто живот бе отнет по насилствен и жесток начин от съпруга й и свекъра й. „В потрес съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат срещу 5000 лева. 5000 лв. струват ли един човешки живот. Той направи сина си убиец“, коментира майката на Евгения пред БНТ. Жената разказа, че не вярва наистина причината да е в здравословното състояние на свекъра на дъщеря й, тъй като разказа как той е тичал бързо.

„Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Мотивите са това, че един от подсъдимите е с влошено здравословно състояние, но имайте предвид, че е изменена мярката за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. Това не е отмяна на присъдата. Тепърва трябва да се установи дали има подадени жалби от страна на подсъдимите“, заяви пред националната телевизия Христо Кръстев, заместник-градски прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура.

Пламен Владимиров е смятан за съучастник на сина си в убийството. Евгения беше удушена в столичния квартал „Лагера“ на 13 октомври 2021 г., а тялото ѝ беше открито близо месец по-късно в куфар в хвостохранилище край Перник. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. За убийството бяха признати за виновни съпругът ѝ Орлин и баща му Пламен Владимиров.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.