Майката на прегазения на пешеходна Явор: Не мога да простя!

0

Съдът постанови 6 години затвор и забрана да шофира 9 години за Адриан Антонов, който уби Ани и Явор на пешеходна пътека на столичния бул. „Сливница“ през май миналата година.

Делото се гледа по съкратената процедура, защото подсъдимият Адриан Антонов се призна за виновен.

18-годишният към момента на катастрофата Адриан е преминал със 106 километра в час през пешеходната пътека, показа експертизата по делото, което е два пъти над разрешеното.

Семействата на Ани и Явор ще обжалват и ще поискат максимално наказание за Адриан Антонов.

В студиото на предаването „Тази събота“ на Би Ти Ви гостуваха майките на Ани и Явор – Десислава Малчева и Анна Стоянова.
„Настояваме за максимална присъда, защото и тя ще бъде намалена с 1/3 – от 15 на 10 години. Смятаме, че това е необходимо като един акт към цялото общество. Всички казваме, че животът е безценен, но искането за присъда, която е условна, не показва, че животът е безценен в България“, коментира Десислава Малчева, майка на Ани.

По думите ѝ много по-красноречиви са действията на Адриан Антонов.

„Да, той не е карал под влиянието на алкохол и наркотици, но нека бъде ясно, че той с ясно съзнание е взел решения да кара с тази убийствена скорост“, уточни майката на Ани.
„Той е длъжен да каже, че се разкайва, но въпросът е ние дали приемаме това разкаяние и дали бихме могли да простим. Аз не мога да простя“, коментира Анна Стоянова, майка на Явор.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.