Майката на БГ мафиота Ел Булгаро: Синът ми работи и е добър човек

0

„Добър човек. Много хубав. Не, че е моето момче, ама много хубав. Работи, това е“, това каза за сочения за лидер на БГ мафията в Испания Иво–Ел Булгаро майка му Бедрие Рафи.

Само преди дни Иво–Ел Булгаро, чието истинско име е Бейхан Рафи бе задържан и обвинен за това, че изнудвал бивш директор на футболния клуб „Севиля“ за 500 хил. евро.

Рафи е роден през 1976 г. в Балчик, но семейството му се мести да живее в село Професор Иширково. Преди 30 години Бейхан заминава на почивка в Испания и остава да живее близо до Мадрид. Там той е известен като Иво-Ел Булгаро.

„За него знаем, че има много добри приятели, можем да кажем – армия от бандити“, заяви Франсиско Баросо, който е журналист, адвокат и криминалист.

Франсиско Баросо е единственият журналист, който се е срещал и е взимал интервю от българина.

„Беше едно интервю, но с определени правила – не можех да го снимам нито на видео, нито на снимки“, каза той.

Според испанските медии Иво-Ел Булгаро е собственик на дискотека. Самият той твърди, че има охранители и се занимава със сигурността на нощните клубове, информира Би Ти Ви.

Баросо каза, че истинският му бизнес е с наркотиците, които се продават в дискотеките. През годините българинът е арестуван няколко пъти по различни провинения. За последно белезниците щракват само преди няколко дни.

Сега е арестуван с членове на своята организация за това, че е изнудвал директор на футболния клуб Севиля.

Изнудвачите са искали половин милион долара от името на мексикански картел. Оказва се, че има и други жертви на бандата – бизнесмени или мениджъри.

„Основните извършители са използвали фирми за събиране на дългове под законно прикритие, но се твърди, че са използвали незаконни и принудителни методи за натиск върху жертвите си“, заяви Елиса Револо от Националната полиция на Испания.

При обиски са открити около 15 000 евро в брой, 14 мобилни телефона, шест ножа и две огнестрелни оръжия.

„Той е много умен човек. Никога не можеш да го хванеш директно“, каза Барросо.

Kриминалното досие на Иво-Ел Булгаро е дебело. Освен с дрога, през годините се е занимавал с грабежи, ръководил е и незаконен бизнес с проституция. Още през 2008 г. пък в Испания пишат и за бандата му, известна като rompecostillas или буквално преведено на български – „трошачи на кости“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.