Майка нападна с нож служителка в детска градина във Варна

0

Майка с агресивно поведение е нахлула, преодолявайки въведения пропускателен режим и е нанесла лека прорезна рана на служител от детска градина във Варна. Инцидентът е станал в детска градина в кв. „Владислав Варненчик“.

На място в детското заведение са извикани органите на МВР и Спешна помощ. Медиците са прегледали и отвели пострадалата служителка в медицински център. Жената е в добро общо състояние с повърхностна прорезна рана. Директорът на градината е уведомил Агенцията за закрила на детето, които ще посетят на място семейството.

В градината са и представители на дирекциите „Образование и младежки дейности“ и „Здравеопазване“ от Община Варна.

В детската градина има въведен пропускателен режим за родителите, който е съгласно учебните занимания – сутрин при водене и късен следобед при вземането на децата, съобщава директорът на градината, като посочва, че майката не за първи път демонстрира агресивно поведение, но за първи път стига до физическа саморазправа със служител. Днес тя е имала уговорка да вземе детето си по-рано от занятия.

По случая е назначена проверка от заместник-кмета по образованието Павел Попов, включително и за обстоятелствата, поради които се е стигнало до инцидента. Вчера заместник-кметът Попов участва в работното заседание с директорите на детските градини във Варна, в това число и по темата за изясняване на пропускателните режими до сградите от страна на родители и други лица.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.