Ловки джебчийки не искат в затвора, там имало дървеници

0

Две джебчийки рецидивистки обещаха пред Пловдивския окръжен съд, че ще върнат парите на пловдивчанка, станала жертва на обир.

30-годишните Гергина Тодорова и Малинка Найденова, които са комшийки в село Труд, са с повдигнати обвинения за това, че на 04 юни тази година във един от големите магазини за дрехи и домашни потреби в Пловдив, са откраднали от клиентка 540 лева, дамско портмоне на стойност 30 лева, като всички вещи са на обща стойност 570 лева. По делото е изяснено, че джебчийките са се прикривали с дрехи, които уж пазарували. В последствие плащали с кредитна и дебитна карта, собственост на пострадалата жена, различни видове стоки за малко над 100 лева.

След като са били задържани, на Малинка Найденова, която била в изпитателен срок, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, а на Гергина Тодорова – „подписка”. Двете са стари познайници на полицията, като Гергина има пет присъди за кражби, а Малинка – шест. Към момента мерките им остават непроменени.

В разговор между двете задържаната се жалваше пред колежката си, че в затвора било гадно и имало дървеници, предава TrafficNews.

Пред магистратите двете жени обещаха, че ще върнат парите, за да могат да сключат споразумение с прокуратурата, като ако това не се случи, делото срещу тях ще протече по общия ред – с призоваване на свидетели и вещи лица.

Следващото заседание е насрочено за 6 ноември.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.