Личкана получи инфаркт в ареста и почина

0

Известният в ъндърграунд средите от близкото минало Ангел Личканов – Личкана е починал в следствения арест, съобщи Нова тв. По първоначална информация става въпрос за естествена смърт, най-вероятно инфаркт. Новината потвърдиха и от правосъдното министерство. 

Преди близо месец Личканов беше задържан за побой на 23-годишна жена на пловдивски булевард. При възникнала ситуация на пътя и спиране на червен сигнал на светофара той слязъл от автомобила си и нанесъл удари на жена, управляваща друга кола.

Личканов бе задържан за срок до 24 часа в едно от районните управления. Образувано бе досъдебно производство.

Три дни по-късно Личкана отново демонстрира буйния си нрав и му повдигнаха нови обвинения за проявена агресия срещу шофьор на автобус. На 25-и юни той се приближил до рейса на ядосалия го мъж и опитал  да го удари с паве. 

„Мога да псувам, мога да викам, но не удрям“, заяви пред съда Ангел Личканов. От прокуратурата обаче пледираха, че при по-лека мярка има опасност Личкана да се укрие.

Така на 7 юли той бе оставен в ареста с мярка „задържане под стража“ с решение на тричленен състав на Окръжен съд Пловдив.

„Не съм извършил това, в което ме обвиняват. Съжалявам, че съм бил на такова място и са се случили тези неща. Каквато и да кажа, едва ли ще има някакво значение, но бих искал да помоля за по-лека мярка за неотклонение“, заяви Личкана, преди да чуе решението на магистратите.

„Вие, господин съдия, ме съдите заради името ми, а не заради това, което съм направил. Ако не бях Ангел Личканов, досега щяха да ме пуснат!“, добави той, а после се обърна към съдебните полицаи зад него: „Айде, слагай белезниците и да се махаме оттук!“.

През февруари 2015 г. Личкана блъсна с джипа си дете, което изпадна в кома и 10 дни по-късно почина. Повдигнаха му обвинение в непредумишлено убийство, но прокуратурата по-късно го свали.

Бил е хващан с 8,4 кг марихуана на стойност 50 400 лв. на турската граница.

В края на 2005 г. е осъден на 10 години затвор, но по-късно наказанието му е съкратено с 2 г. То е наложено заради изнудването на бизнесмена Васил Пиронков. Потърпевшият сигнализирал на полицаите, че Личкана му искал 200 хил. долара, за да няма проблеми с него.

Ангел Личканов е криминално проявен, осъждан за рекет, както и за нанасяне на телесна повреда. Той е спряган за един от подземните босове на Пловдив. Криминалните хроники го свързваха с покойните босове на ВИС-2 Васил и Георги Илиеви.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.