КРИМКА: Кирил Петков и Цветанка Ризова забъркани в кибер измама

0

Фалшиво видео, в което са използвани лицата и гласовете на журналистите от Би Ти Ви Цветанка Ризова и Иван Георгиев, както и на бившия премиер Кирил Петков, призовава хората да внасят пари по неясна програма, за да печелят до живот, разказа самият Иван Георгиев в сутрешния блок на телевизията.

Медията не излъчи клипа, за да не мултиплицира измамата. В него се използват кадри от новините на Би Ти Ви, както и от гостуване на Кирил Петков в медията.

Във видеото се обяснява, че ако човек изтегли програма на мобилното си устройство и внесе определена сума пари, тази програма ще инвестира вместо него на американската борса. Тя уж била управлявана от Илон Мъск, а с вноските си човек щял да получава пари до края на живота си.

Законът за радиото и телевизията забранява в търговските съобщения да се използват държавните символи като герба и знамето, както и гласовете и лицата на действащи журналисти, обясни Иван Георгиев. И предупреди зрителите: „Ако видите подобно нещо, да знаете, че това е измама“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.