Криминален експерт с шокиращо признание: Трафикът на хора не е спирал, просто не се говореше за него

0

Засилен мигрантски натиск у нас. През последните дни много случаи на установени каналджии, превозващи нелегални мигранти, шокираха обществеността. Някои от тях бяха свързани и със смъртта на чужденци. Темата в „Здравей, България” по Нова тв коментира криминалният експерт Иван Савов.

Според него проблемите, които имаме, водят до подобни инциденти. По думите на криминалиста въпреки, че технически е обезпечена сигурността на границата ни, има недостиг на кадри. „Имаме много сериозен проблем, който е свързан с кадри, с обучение, свързан е и с липсата на пари”, коментира той.

Савов заяви още, че дупките по оградата на границата ни с Турция са толкова много, че на места не е нужно трафикантите да използват стълби, а преминават безпрепятствено. По думите му трафикът на хора у нас никога не е спирал. „Просто дълго време за него не се говореше. Имаше един момент на затишие преди години. Може би заради политическата ситуация в България, фокусът просто беше отместен”, каза експертът.

Според него трафикантите със сигурност са вербували хора от службите не само в България, но и в Турция. „В България има определени политически кръгове, които по някакъв заобиколен начин черпят приходи от тази далавера”, категоричен е Савов. Той твърди, че вътрешният министър не е способен да пресече подобна протекция от властимащи, „защото за да се спре цялото това нещо, трябва държавна политика”. „Най-малкото трябва армията и полицията да работят заедно, което практически е невъзможно в момента поради пълната липса на стиковане между двете системи”, каза още криминалният експерт.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.