Кравеферма край Карнобат бъка от нелегални бежанци (СНИМКИ)

0

Полицията разби депо за събиране и подпомагане на нелегални мигранти. В действаща кравеферма бежанците са изчаквали своите трафикантите. Задържани са двама души, които укривали мигрантите.

Кравефермата е край карнобатското село Сърнево. Там са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка в близост до автомагистрала „Тракия“, откъдето да бъдат извозени до София.

Кравефермата е отдалечена – по нея се стига до черен път, а два хълма не дават възможност да се вижда кой влиза в нея.

Задържани са двама български граждани, които са давали подслон на мигрантите. Извършвали са дейността около месец. Единият от село Сърнево, а вторият от близкото село Черково. Те посрещали мигрантите, идващи пеша по предварително зададена локация, давали им храна, вода и ги подпомагали с дрехи.

Двамата българи са задържани първоначално за 24 часа, а впоследствие с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като им е повдигнато обвинение.

Кметският наместник в селото каза за БНТ:

„Аз като кметски наместник мога да кажа, че от време на време се появяват такива хора, бежанци, мигранти в центъра на селото, където хората веднага ми сигнализират веднага, защото са обезпокоени заради присъствието им и съответно веднага сигнализирам РПУ- Карнобат“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.