Кошмар в Търново! Доберман вкара в болница жена и кучето ѝ

0

Пореден ужасяващ случай с агресивна порода кучета. Жена е в болницата във Велико Търново, а кучето, което разхождала, е в тежко състояние във ветеринарна клиника, след като са били нападнати от избягал от стопаните си доберман, съобщи Нова.

Жената е с травма на ръката.

Инцидентът е станал в понеделник около 07:30 часа, в оживен квартал до детска градина. 44-годишната жена разхождала кучето си, когато доберманът ги напада.

„Оперирана беше значителна по размер рана на дясна подмишница. Бяха смъкнати кожа, подкожие и част от мускулатура. Беше в психологически шок, наложиха се малко успокоителни. В момента е в добро общо състояние без опасност за живота“, заяви Даниел Илиев, директор на областната болница.

Пред лекарите жената разказала, че е била нападната от голям черен доберман. Тогава тя грабва своето куче на ръце, след което доберманът напада нея.

„Оперира я най-добрият наш хирург – доктор Иван Манчев. Той смята, че няма да има сериозни проблеми по възстановяването“, заяви д-р Илиев. Възстановяването ще продължи 2-3 седмици.

Пред лекарите жената е казала, че ще търси правата си по съдебен път.

Кучето е задържано, собственикът – не.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.