„Корупция в огромни размери”: Разпитаха Хаджи Тошко за ПП-рекета за 640 млн. лева

0

Депутатът от „Има такъв народ“ хаджи Тошко Йорданов се яви на разпит в Софийската градска прокуратура по повод обвиненията на министъра на електронното управление Александър Йоловски, че му е упражняван натиск.

Непосредствено преди първия тур на изборите на 29 октомври министърът заяви на председателски съвет в Народното събрание, че му е бил оказван натиск от Кирил Петков и Божидар Божанов за обществени поръчки на стойност 640 милиона лева. За случая разказа самият Йорданов и допълни, че пред разследващите ще каже същото, което каза и в деня след председателския съвет.

Йорданов припомни, че на срещата са присъствали вицепремиерът Мария Габриел, членове на Централната избирателна комисия и представители на всички парламентарни групи, с изключение на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

,,Вероятно всички присъствали на този председателски съвет, по време на който са се чули тези заплахи, също ще бъдат разпитвани. Това не е дума срещу дума”, категоричен бе Йорданов.

,,Ако не обърнат внимание, това ще е престъпление. Тук става дума за корупция в огромни размери и за заплахи“, обясни още депутатът. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.