Конфискуваха БМВ-то на пияния Ивайло „Нойзи“ Цветков

0

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 51-годишния Ивайло „Нойзи“ Цветков за шофиране след употреба на алкохол, съобщиха оттам.

На 17.11.2023 г. обвиняемият съпруг на Мария Игнатова шофирал по ул. „Околовръстен път“ в гр. София лек автомобил, марка „БМВ“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,12 промила, установено с тест „Дрегер 7510″. Обвиняемият е дал кръвна проба, чийто резултати се очакват, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на разследването. Автомобилът, който е управлявал, е приобщен като веществено доказателство по делото и спрямо него е наложена мярка „запор“ с цел обезпечаване на предвиденото в чл. 343б, ал. 1 от НК наказание „глоба“, както и с оглед обезпечаването на бъдещо отнемане в полза на държавата.

Спрямо обвиняемия И.Ц. е наложена мярка „гаранция в пари“ в размер на 15 000 лева и му е отнета шофьорската книжка.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.