Кметът на Омуртаг – под домашен арест

0

Окръжният съд в Търговище постанови домашен арест на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група, съобщава БНТ.

Днес съдът разгледа делото срещу кмета и баща му, който също е обвиняем. Ешрефов получи микроинсулт при ареста си, което възпрепятства провеждането на заседанията по-рано. Днес обаче кметът е бил доведен принудително, тъй като тройна съдебно-медицинска експертиза е установила, че здравословното състояние на обвиняемия вече не е пречка той да се яви пред съда.

Защитата на Ешрефов, както и самият той поискаха отвод на съдията, тъй като според тях последният (съдията) се срещнал с жител на гр. Омуртаг, пред когото споделил, че Ешрефов ще бъде задържан.

Исканията им не бяха уважени и заседанието продължи при закрити врати.

„Подкрепям адвокатите си, уважаеми г-н съдия, моля да си подадете отвод, вчера свободен активен гражданин от Омуртаг е бил при вас и сте споделили, че ще ме задържите. И затова ще помоля да си дадете отвод и друг съдия да реши по същество. Г-н съдия, ще кажа името на човека – Йордан Борисов – Шонгура. Вчера между 12 и 15 часа е бил при вас и вие сте казали на него, че ще ме задържите и „да не плува в отровни води“. Това сте споделили с него няколко пъти“, каза Ешреф Ешрефов.

Ешрефов е обвинен в извършване на длъжностни престъпления на територията на Община Омуртаг и участие в престъпна група, ръководена от баща му Хасан Х. Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо него, взета от Окръжен съд Търговище.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.