Кирил Петков трепери от нови избори, ПП затъва

0

Съпредседателят на виртуалната партия „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков ясно показа страха си от предсрочни избори, на които ПП ще потъне фатално.

Просто Киро шикалкави пред „Нова телевизия“, че предложеният вчера на ГЕРБ меморандум за управлението след ротацията не е ултиматум.

По думите му коалицията е готова да изслуша предложенията на партията на Бойко Борисов за промени в заложеното в документа. В предупреждението, че ако не се постигне споразумение, ще се стигне до нови избори, Петков не вижда заплаха, а подадена ръка двете политически сили да продължат да управляват, което е абсурдно.

„Предлагаме да поделим регулаторите с ГЕРБ. Така те ще контролират нас, а ние тях. Ако отидем на избори, ще е само защото ГЕРБ и ДПС се надяваха да имат 2/3 мнозинство в регулаторите“, каза още Петков.

Той допълни, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ не може да осъществи реформите, които иска, без помощта на друга партия и именно заради това се надява ротацията да е успешна и работата на кабинета да продължи, вместо ПП да излети от властта предсрочни избори.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.