Кървавия Ивайло ще лежи 20 г. за убийството на Валентина

0

20 години затвор е присъдата на мъжа, убил приятелката си в Евксиноград в началото на тази година. 40-годишният Ивайло Кървавия ще търпи наказанието при първоначален строг режим.

Решението на 5-членния състав на Варненския окръжен съд е мотивирано с това, че мъжът е убил 32-годишната Валентина, с която живеел на семейни начала, по особено мъчителен начин, с особена жестокост и при условията на домашно насилие. По искане на подсъдимия делото беше разгледано по правилата на съкратеното съдебно следствие. Убийството е извършено на неустановена и досега дата между 1 и 8 януари тази година в дома на бащата на Ивайло, съобщава БНТ.

Убиецът и жертвата живеели на семейни начала от 2 години, като и двамата употребявали наркотици и често имало скандали и насилие спрямо Валентина. Ивайло имал и ограничителна заповед, която обаче жената нарушила. Двамата са видени за последен път заедно на 1 януари, когато се скарали и сбили пред свой съсед.

След сигнал от родителите на жената, започва издирване и тялото на Валентина беше открито в стара, неизползваема септична яма, която се намирала в двора на дома, където живеел Ивайло. Мястото беше допълнително маскирано с трева и бамбукови клони.

Според съдебно-медицинската експертиза жената е починала вследствие на нанасянето на многобройни удари със значителна сила, по жизнено важни органи на тялото, при които е изпитвала мъчителни болки и страдания. Според обясненията на Ивайло жената е починала в негово отсъствие, той се опитвал да я съживи, а когато не успял – скрил трупа, за да не го обвинят в убийство.

Адвокатът му пледира, че смъртта е причинена поради непредпазливост, но експертите и държавното обвинение бяха категорични, че не може да става дума за смърт, причинена по непредпазливост, предвид начина, по който е извършено престъплението. Присъдата на Окръжен съд – Варна може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.