Кървав ужас! Столичанин души жена си с възглавница, реже я с нож

0

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 66-годишен мъж, заканил се с убийство на жената, с която живеел на съпружески начала, и на дъщеря си. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура.

На 13.02.2023 г. около 20,30 часа в къща на ул. “Владимир Минков-Лотков“ в град София, обвиняемият М.М. се е заканил с убийство на М.Н., натискал я с възглавница в лицето, хванал я за косата и я издърпал.

След това се заканил с убийство на Н.М., замахвал с нож към нея и ѝ нанесъл порезна рана в областта на лявата китка, след това я ударил с юмрук в областта гърдата.

Заплахите възбудили основателен страх у двете жени и те извикали полиция.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години.

М.М. е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.  

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.