Къро обвинен, че е поръчал убийството на Любо Полицая

0

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече задочно към наказателна отговорност бизнесмена Красимир Каменов-Къро, известен като ъндърграунд герой от ВИС-2, за това, че е поръчал убийството на бившия полицай Любомир Иванов.

Ексшефът на Криминална полиция в столичното Второ РПУ Иванов бе застрелян с три куршума в корема и в главата на 25 март м.г. в района на мол „Парадайс център“ в столичния кв. „Лозенец“. След престъплението, началникът на отдел „Разследване“ към СДВР Стойно Цветков каза, че се работи по версия за поръчково убийство. Като основен мотив разследващите изтъкнаха неуредени финансови взаимоотношения във връзка с престъпна дейност.

По случая бяха задържани двама души – соченият за физически извършител Кристиян Илиев и помагачът му Боян Табаков. Борислав Грозев, който бе арестуван в кв. „Горна баня“ като помагач, бе освободен поради липса на достатъчно доказателства. 

При гледането на мерките за неотклонение стана ясно, че Илиев е следил жертвата си от няколко седмици и се подготвял за атентата, като ходел да се упражнява с пистолет „Макаров“ по столични стрелбища.

Известният от миналото Красимир Каменов-Къро е обявен от прокуратурата за издирване. По неофициална информация той живее от над 10 години в Република Южна Африка.

След покушението на Любомир Иванов в медиите излязоха информации, че той е работил за Къро, но от известно време между тях възникнало напрежение. Според източници от МВР, Каменов започнал да подозира своя човек, че го мами в бизнеса с нелегални цигари.

На 23 март Софийският апелативен съд потвърди паричната гаранция от 10 000 лева на Боян Табаков, обвинен като помагач. До този момент Табаков бе под домашен арест. Преди няколко седмици Софийският градски съд го пусна под парична гаранция, като отбеляза, че няма активност по разследването на убийството. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.