Как Трактора плати жилище с крадена от княгиня Калина кола

0

В апартамента се нанесла бременната Ива Павлова, която днес ръководи „Лев Инс“

Алексей Петров е предоставил на една от жертвите на рекетьорската си империя мерцедес, откраднат от княгиня Калина, дъщерята на Симеон Сакскобургготски. Това разказа през далечната 2012 г. в Софийски градски съд Донка Митева, сестра на бизнесдамата Роза Георгиева, известна с прозвището Винената царица, пише „Уикенд“.

Донка Митева беше сред свидетелите на прокуратурата по делото „Октопод“, а на 3 май 2012 г. даде показания под клетва в съда, където обяви Алексей Петров за рекетьор и разказа как той й е отнел 220 квадрата апартамент и луксозна сграда на бул. „Цар Борис Трети“ 136, оставени й от сестра й.
Митева се запознала с Петров чрез покойния прокурор Николай Колев, който й го препоръчал за охрана на сградата, и така сключили договор с неговата фирма „Атлас“. След време Трактора неочаквано й заявил, че му дължи 100 000 долара за охрана, въпреки че докато служителите му пазели, била разбита касата и открадната голяма сума пари. Алексей Петров й обявил, че покойният шеф на ВИС-2 Георги Илиев му дава 250 000 долара, за да я изгони оттам.


След време Алексей я извикал и казал, че приятелката му Ива Павлова, която щяла да ражда дете от него, има нужда от апартамент, защото живеела с майка си. Обещал да й плати веднага след сключването на договора. Вместо това й дал мерцедес за 60 000 лв., който се оказал краден от княгиня Калина и бил обявен за издирване. Впоследствие возилото било иззето от МВР и върнато на притежателката му, а Донка Митева така и не получила обратно апартамента и луксозната сграда в идеалния център на София.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.