КАК Е ВЪЗМОЖНА ПОДОБНА НАГЛОСТ?! Мъжът, затрил приятелката си, се престорил, че ѝ оказва първа помощ

0

Мъжът, обвинен за смъртта на 21-годишна жена от Омуртаг, опитал да прикрие убийството и да го представи като инцидент. Той повикал съседи и им обяснил, че жертвата е паднала и се е ударила. Дори опитал да ѝ окаже първа помощ.

Жестокият побой бе извършен на 29 август. Жертвата и обвиненият живеели на семейни начала в чужбина. Наскоро се върнали в България. Във вторник се стига до скандал, който завършва с побой, вследствие на който младата жена умира.

„Неговата версия е, че е имало лек конфликт, с леко физическо докосване, което не отговаря на травмите на жертвата. Тя е с множество счупвания, разкъсвания. Говорим за брутален и жесток побой“, обясни говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище Васил Ангелов в ефира на NOVA.

Задържаният не е познат на полицията.

„Двойката не е от Омуртаг. Живеят тук от 10 дни. Разпитваме съседи, роднини. Има двама свидетели, които твърдят, че и преди между двамата е имало конфликти“, каза още Ангелов.

По предварителна информация убийството е извършено от ревност. Обвиняемият за убийството е задържан за 72 часа, предстои в петък от прокуратурата да поискат постоянното му задържане.

Повдигнатото обвинение е по един от най-тежките членове в Наказателния кодекс. За това престъпление се предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.