КЪДЕ ЖИВЕЕМ?! Моника Маринова, която разказа за случая с обезобразеното 18-годишно момиче, се страхува да напуска дома си сама

0

В каква държава и в кои времена живеем?! Жената, която огласи скандалния случай с нарязаната Дебора, не смее да излезе от дома си сама!

Мъжът, който беше арестуван, след като оправи заплахи към жената, разказала за случая с обезобразеното 18-годишно момиче от Стара Загора, е бил пуснат на свобода още в неделя (30 юли).

Това разказа пред Нова тв заплашваната Моника Маринова. По думите ѝ задържаният твърдял, че профилът му във Фейсбук е хакнат и заради това е пуснат на свобода без обвинение. 

„По-лошото е, че ако това е така, не знам от кого да се пазя. От неделя не излизам сама от вкъщи“, каза още тя. 

Според нея, ако не е имало реакция от медиите, институциите нямаше да ускорят своята работа: „Видяхме какво се случи за един месец – едно голямо нищо“.

Маринова призова да не се съди за един мъж по външния му вид и да не се заклеймяват мъжете с татуировки.

В събота от полицията съобщиха, че е задържан 26-годишен мъж за отправени заплахи в социалните мрежи към жена от Стара Загора.

Жената е получила съобщение и е сигнализирала във Второ районно управление на полицията около 13:30 часа днес.

Впоследствие стана ясно, че арестуваният е Виктор Костов – вече бивш служител на “Мини Марица-изток” ЕАД.

Ето и публикацията на Костов:

„Аз пък защитавам пича! Всяка лигла трябва да си знае гьола и като шава напред назад ще яде мамуля! Евала брат показвай кои е силния пол? А всички които имат нещо против Гошката да ми пишат на лично ке ви убием от бой бате. 400 шева ще ви се сторят малко. Мърши.“

Последва светкавична реакция на ръководството на “Мини Марица-изток” ЕАД.

Оттам съобщиха, че категорично се разграничават и остро осъждат позицията на мъжа. Със заповед на управителя на Рудник “Трояново-север” Костов бе отстранен от работа. „Човешкият живот и здравето са неприкосновени и всяко посегателство върху тях е недопустимо!“, пишат от централата. 

С лична позиция излезе и Илза Чинкова – изпълнителен директор на “Мини Марица-изток”:

„Викторе, обръщам се към теб като майка и жена, като ти заявявам, че се срамувам и осъждам твоята грозна позиция. Ти си срам за хилядите почтени работници и служители в “Мини Марица-изток” ЕАД. Не искам никой от работещите в мината да бъде отъждествяван с твоята позиция. И отново, като майка и жена ще ти кажа, че и един единствен шев, направен на живо същество, причинен от ръката на някакво човешко недоразумение, наречено от теб „силен пол“ е прекалено много и недопустимо за времето и обществото, в което живеем“. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.