Извергът с макетното ножче работел незаконно като охранител

0

Вълна на съпричастност към 18-годишното момиче от Стара Загора, жестоко малтретирано от приятеля си, демонстрираха хората от цялата страна. Всички те поискаха работеща съдебна система, която да наказва насилниците. Случаят предизвика гнева на хората в цялата страна.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров коментира, че експертизата по случая с обезобразеното момиче за лека телесна повреда е опорочена. Живко Тодоров очаква хората да продължават гнева си, както направиха и снощи в редица градове на страната.

Такава е и заявката на организаторите – протестите да продължат.

Под повърхността на случая с обезобразеното 18-годишно момиче се очертават все повече проблеми.

Оказа се, че насилникът Георги Николаев незаконно – на тъмно е работел като охранител в заведение в града, след като има две влезли в сила присъди за нанасяне на лека телесна повреда. Именно неговото утежнено съдебно минало пречи по закона за частната охранителна дейност той да изпълнява такава функция.

Тези констатации предизвикаха и спешна среща между кмета на Стара Загора и директора на областната дирекция в града, заедно с представители на местния бизнес със заведения.

„Това, което направихме вчера, е среща с директора на полицията с всички заведения в града и ги предупредихме, че ако при тях работи нерегламентирано, подобни охранители с криминални прояви – ние ще отнемем разрешението за удължено работно време и на практика те ще спрат да съществуват като такива клубове, защото трябва да сме непримирими, нетолерантни изцяло към подобни хора, които разрушават обществения ред и които създават предпоставки с криминални деяния. За съжаление полицаите не може да окаже контрол в случая, защото по Закона за охранителната дейност, те няма как да докажат, че той работи нерегламентирано, но ние като община можем да предприемем съответните мерки“, каза Живко Георгиев, кмет на Стара Загора.

Случаят повдига и въпросът по какъв начин Георги Николаев е получавал своето възнаграждение. Дали това са незаконни доходи. Не е ясно дали въпросът е под вниманието на НАП и разследващите.

Първата мярка за неотклонение и освобождаването на Николаев от ареста пък породи правен спор за това доколко и прокуратурата е свършила своята работа и е приложила закона с повдигане на обвинение по правилен начин.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.