Извергът, измъчвал кучето Мечо, отива на съд, може да лежи до 3 г. зад решетките

0

Районната прокуратура в София предаде на съд Захари Шулев, обвинен за побоя над кучето Мечо, съобщиха от държавното обвинение.

Ако бъде признат за виновен, 37-годишния Шулев го грози лишаване то свобода от 1 до 3 години и глоба в размер на от 2000 до 5000 лв.

Припомняме, че той бе задържан след публикувани в медиите и социалните мрежи клипове, в които се вижда как мъжът примамва кучето с храна и го взема със себе си. Малко по-късно го връща със счупвания и прорезни рани. Инцидентът стана на 24 октомври миналата година в кв. „Карпузица“ в София.

Според прокуратурата 37-годишният мъж проявил особена жестокост към куче, като в интервала между 23:45 часа на 23 октомври до 2:42 през нощта на следващия ден той удрял животното, като то получило рани и фрактури по краката. От държавното обвинение посочват, че деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост.

Имаше доказателства срещу него и за други прояви на насилие над куче. Случаят с Мечо доведе и до протести в страната в защита на четириногите животни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.